Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ανώφελες σκέψεις.

Θα ήθελα να μπορούσα να ζήσω σε όλα τα σπίτια που υπάρχουν. Ίσως γι' αυτό να μ' αρέσει τα βράδια να κοιτάζω στα παράθυρα των διαμερισμάτων που έχουν αναμμένο φως και τραβηγμένες κουρτίνες. Γιατί έτσι μπορώ να "κλέψω" λίγο από τη ζωή των ανθρώπων που μένουν εκεί.

Θα ήθελα να μπορούσα να ζήσω σ' εκείνο το σπίτι το χτισμένο σε μεγάλη κλίση στη Νεάπολη, στο άλλο στη Μπαρμπούτα στη Βέροια με τα όμορφα λουλούδια στη βεράντα, σ' ένα από τα σπιτάκια της συνοικίας Ουζιέλ στο Ντεπώ, σ' εκείνο το διαμερισματάκι ακριβώς μπροστά στη θάλασσα στα Σύβοτα της Λευκάδας, σε κάποια από τις μικροσκοπικές μονοκατοικίες με τις πολύχρωμες πόρτες και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα στην Άνω Πόλη, σ' εκείνο το μικρό σπιτάκι με την όμορφη αυλή στα Ανώγεια.


Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Σ' ένα μικρό διαμέρισμα με θέα το Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη ή στις πανέμορφες πολυκατοικίες της Βαρκελώνης με τα μικρά και ανθισμένα μπαλκονάκια και συγκεκριμένα σ' εκείνο με τα στριμωγμένα στο μπαλκόνι ποδήλατα.


Θα ήθελα να μπορούσα να περπατήσω σε όλους τους δρόμους και όλα τα σοκάκια του κόσμου, τα μάτια μου να τραβούσαν φωτογραφίες με ένα βλέμμα και να αποτύπωναν κάθε ομορφιά και κάθε ασχήμια τριγύρω.


Θα ήθελα να προλάβαινα να διαβάσω όσα βιβλία υπάρχουν. Θα ήθελα να μπορούσα να γνωρίσω όλους τους ανθρώπους που υπάρχουν και έχουν υπάρξει.


Θα ήθελα να μπορούσα να είμαι πολλοί. Να είμαι ζωγράφος, ηθοποιός, συγγραφέας και ποιητής, συνθέτης, πιανίστας και βιολιστής, φωτογράφος και γλύπτης.


Θα ήθελα να γνωρίσω τα πάντα.

Θα ήθελα να είμαι τα πάντα.


Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Μπαρμπούτα, Βέροια

1 σχόλιο:

  1. Είστε ήδη τα πάντα για τις λέξεις σας, γράφοντας ή αναμένοντας τη γραφή να πραγματωθεί.Είστε η ίδια ένα κείμενο που γράφεται διαρκώς.
    Γιάννης Πολιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή